چای سبز چگونه خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد ؟

نوشته‌های محققین در آخرین شماره مجله اروپاییِ پیش‌گیری از بیماری‌های قلبی عروقی و توان‌بخشی ٬ نشان می‌دهد در افرادی که چای سبز می‌نوشند، ۳۰ دقیقه بعد از نوشیدن چای، رگ‌های خونی عملکرد بهتری دارند.

به طور مشخص، چای سبز عملکرد سلول‌های  اِندوتِلیال را بهبود می‌بخشد.

عملکردِ نامطلوبِ سلول‌های اِندوتِلیال نقش کلیدی در پیش‌روی عروق خونی مسدود شده (تصلب شرائین) دارند.

یافته‌های روزافزون حاکی از آن است که آنتی‌اکسیدان‌های قوی موجود در چای سبز که فلانوئید نامیده می‌شوند می‌توانند از قلب محافظت کنند.

بعضی خوراکی های دیگر همچون انگور قرمز  و شکلات تلخ سرشار از فلانوئید هستند.

نویسندگان این تحقیق می‌گویند نتایج به‌دست آمده اولین نتایجی هستند که نشان می‌دهند چای سبز موجب بهبود کوتاه‌مدت در سلامت عروق می‌شود.

چای سیاه قبلا با بهبود کوتاه و بلندمدت در عملکرد اِندوتِلیال مرتبط شده است.

برای انجام این مطالعه، نیکولائوس آلکسوپولوس و همکارانش در دانشکده پزشکی آتن در یونان به صورت تصادفی ۱۴ داوطلب سالم حدود ۳۰ ساله را برای نوشیدن یک فنجان چای سبز و یک فنجان نوشیدنی حاوی همان مقدار کافئین چای سبز با آب گرم در نوبت‌های جداگانه اختصاص دادند.
 
محققین از تکنیکی برای سنجش جریان خون در بازوی هر شرکت‌کننده در ۳۰، ۹۰ و ۱۲۰ دقیقه بعد از نوشیدن آشامیدنی حاوی کافئین استفاده کردند که «FMD» (جریان اتساع واسطه) نامیده می‌شود.

«جریان اتساع واسطه» آزمایشی است غیرتهاجمی که زمانی‌که بازو به آرامی فشرده می‌شود از فشار خون سردست و سونوگرافی برای چک کردن نحوه جریان یافتن خون در سرخرگ بازو استفاده می‌کند.

سرخرگ بازو از شانه شروع می‌شود و تا آرنج می‌رسد. زمانی که جریان خون در محدوده افزایش می‌یابد سرخرگ باید عریض‌تر شود، اما بیماری‌هایی مانند تصلب شریان مانع این اتفاق می‌شوند.

«جریان اتساع واسطه» پیشگوی مستقل عملکرد اِندوتِلیال و خطر بیماری قلبی است.

بعد از نوشیدن چای سبز، بعد از حدود ۳۰ دقیقه، داوطلبان افزایش قابل‌توجهی را در عریض شدن شرائین تجربه کردند.

آشامیدنی‌های حاوی کافئین و آب گرم تغییر قابل‌توجهی را در این داوطلبان ایجاد نکردند.


منبع: سایت راستینه